Djurskyddsorganisationer i Tyskland och Schweiz har under flera års tid dokumenterat hur hästar som ska slaktas behandlas i Argentina. Många hästar är skadade, sjuka och utmärglade och transporteras och förvaras inför slakt under mycket svåra förhållanden, ofta utan mat och vatten. I samarbete med Eurogroup for Animals har organisationerna nu startat en namninsamling för att få EU-kommissionen att förbjuda import av hästkött från bland annat Argentina.

Filmerna är tagna av The German Animal Welfare Foundation (AWF) och The Swiss Tierschutzbund Zürich (STZ) mellan 2022 och 2024 och visar en mycket brutal behandling av hästarna. Bland annat misshandlas redan sjuka och skadade hästar. Under transport och förvaring finns otillräckligt med foder och vatten och många hästar är svårt utmärglade. Djur som är dräktiga föder ibland i förvaringen och vissa hästar självdör under de svåra förhållandena.

Mer om avslöjandet finns på Eurogroup for Animals hemsida: Läs mer.

Skriv under namninsamlingen för att stoppa importen av hästkött från länder där det sker systematiska brott mot EUs djurskyddslagar: Länk till namninsamling.

Foto: AWF, TSB, GAIA